PRAKTIJKLESSEN ELEKTRICITEIT STEKKERS

 

 

STICHTING DOEHETZELFSCHOOL ( REI- ERKEND)

 

Algemene Cursusvoorwaarden

 

1. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst van:

het ingevulde "Aanmeldingsformulier: Stichting Doehetzelfschool cursussen",hierna Stichting: DHZS behorende bij deze website cursusinformatie;

* de aanmelding via website: http://www.doehetzelfschool.com;

 

2. DHZS behoudt zich het recht voor aanmelding tot inschrijving niet te accepteren wanneer een cursus voor de betreffende deelnemer als "niet geschikt"wordt geacht.

 

3. Nadat u zich heeft aangemeld,verklaart u tevens ook,zich als cursist(e) te hebben ingeschreven. In dat kader ontvangt dan van ons per e-mail een bevestiging van inschrijving,alsmede een factuur met het verzoek het verschuldigde cursusgeld per omgaande te betalen.

Deze factuur is na betaling tevens ook de officiele uitnodiging.

 

4. Stichting:DHZS is gerechtigd de cursus te verschuiven naar een latere datum, bijvoorbeeld door of vanwege onvoldoende deelname,beschikbaarheid van de docen(ten) en cursusruimte.Hiervan wordt men voor de aanvang van de cursus op de hoogte gesteld. Mocht dit zich voordoen,dan heeft men het recht om zonder kosten,mits binnen 24 uur na in kennis te zijn gesteld,te annuleren.

 

5. Indien men een inschrijving wilt annuleren,geldt de volgende regeling:

* bij annulering tot 7 dagen voor aanvang van de cursus,worden geen cursuskosten in rekening gebracht;wel bent u annuleringskosten verschuldigd.

* bij annulering tot 4 dagen voor de aanvang van de cursus,wordt 50% van de cursuskosten in rekening gebracht;

* bij annulering op de dag van aanvang van de cursus en/of daarna,zijn wij genoodzaakt,de volledige cursuskosten in rekening te brengen;

* een plaatsvervanger mag te allen tijde gestuurd worden,mits tot 24 uur voor aanvang van de cursus hiervan melding is gemaakt;

* deelname aan de cursus op een latere datum is mogelijk,echter onder verrekening van de dan geldende cursuskosten;

* indien men na aanvang van een cursus de deelname geheel of ten dele stopt,heeft men geen recht op enige terugbetaling van de cursuskosten.

Annulering dient altijd schriftelijk per brief, fax, of e-mail te geschieden.Uitgegaan wordt van de datum van de poststempel of de fax-of e-maildatum.

 

6. Stichting:DHZS behoudt zich het recht voor,om in het corsusprogramma organisatorische en/of inhoudelijke wijzigingen aan te brengen.

 

7.Alle gefactureerde bedragen dienen voor aanvang van de cursus na factuurdatum te worden voldaan.Alle kosten ontstaan door tekortkomingen in de voldoening van de door de opdrachtgever verschuldigde bedragen,zijn voor rekening van de opdrachtgever.

8.Men is niet gerechtigd,zonder uitdrukkelijke toestemming van Stichting:DHZS cursusmateriaal op enigerlei wijze aan derden af te staan of in gebruik te geven.

 

Elektriciteit

Elektriciteit is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving.
Bijna alle toestellen die we dagelijks gebruiken werken op elektriciteit.

De toepassingen stijgen ook alleen maar, denk bijvoorbeeld maar aan verschillende voertuigen die werken op elektriciteit.
Die worden stilaan meer een meer gebruikt. Dit natuurlijk mede door de steeds stijgende olieprijzen.
De efficiëntie van de toestellen verbetert ook alsmaar. Zo is het bijvoorbeeld veel kostelijker in verbruik om een kaars te laten branden, da
n om een ruimte te verlichten door middel van ledverlichting.

Groepen-kast                                                       

 

Elektrische veiligheidsklasse

De klasse-indeling elektrische arbeidsmiddelen is gemaakt om bepaalde elektrische eigenschappen van arbeidsmiddelen/apparaten aan te geven en vervolgens in welke omstandigheden deze gebruikt mogen worden. Niet elk elektrisch arbeidsmiddel is geschikt voor elke gebruiksomgeving. Elektrotechnici - zoals bijvoorbeeld keurmeesters van elektrische arbeidsmiddelen - gebruiken deze indeling om te kunnen beoordelen op veiligheid. Reparateurs geeft het informatie over bepaalde te gebruiken onderdelen. De indeling loopt van de laagste klasse 0 tot de hoogste klasse III.

Inhoud

 [verbergen

Klasse 0

Stekkers met 2 aansluit pinnen. Ze lijken op die van klasse II, doch de isolatie is enkelvoudig. Hier te zien aan de twee individuele aders van het snoer.

In deze laagste klasse is er meestal maar een enkelvoudige afscherming tussen de elektrisch geleidende delen en gebruiker. Hierom is zo’n apparaat of object - bijvoorbeeld een schemerlamp - erg kwetsbaar. Het geeft een minimale bescherming. Bij een defect zouden metalen delen onder spanning kunnen komen te staan. Apparaten in deze klasse zijn daarom alleen geschikt in een droge schone ruimte zoals een Woonkamer.

Klasse 0 objecten worden steeds vaker vervangen door die van klasse II.

Klasse I

Beschermingsklasse I
Voor apparaten met aarding zijn de metalen delen aan de zijkant van de stekker het belangrijkst.

Metalen delen van apparatuur die in deze klasse vallen worden verbonden met een aardbeschermingsleiding. De zogenaamde aarde. Mocht er een defect ontstaan dan kan de stroom relatief veilig worden afgevoerd en de aardlekschakelaar in een meter-, bouw- of zwerfkast afschakelen.

Soms wordt op dergelijk apparaat een rondje met aardingsteken afgebeeld.

Klasse II

Beschermingsklasse II

 

Stekkers met 2 aansluit pinnen. Om de geïsoleerde geleiders zit een extra isolerende mantel.

Apparaten die in deze groep vallen zijn dubbel-geïsoleerd of hebben een extra sterke isolerende behuizing.

Deze klasse is herkenbaar aan het verplichte dubbel-isolatie teken dat erop staat. Het dubbele vierkantje.

Klasse III

Beschermingsklasse III
Contactstop voor een klasse III apparaat.

Dit is de hoogste klasse. De apparaten in deze groep werken op een extra lage spanning van minder dan 50 Volt wisselspanning. Bijvoorbeeld 42 of 24 Volt. De spanning komt dan van een veiligheidstransformator. Er is ook veilige apparatuur die op 120 Volt gelijkspanning werkt.

Bij klasse III apparatuur wordt speciaal stekker-materiaal toegepast.

Apparaten in deze klasse zijn herkenbaar aan het symbool van een ruitje met III er binnenin.

Veiligheid

De meest veilige vorm van werken met een elektrisch apparaat is die op een accupack of batterij werken. De acculaders zelf dus niet.

Let op! Veiligheid is een relatief begrip. "Veilige" klasse III apparatuur is in een brand- en explosie gevaarlijke omgeving — zie ATEX — nog altijd levensgevaarlijk. Zo ook accu-apparatuur en bijvoorbeeld een zaklantaarn.

Zie ook

Schakel-en verdeelinrichting.

Enkele onderdelen van het energiebedrijf:

 

aardlekschakelaar, groepenkast, installatieautomaat, beltransformator,wandcontactdoos voor inbouw in de groepenkast, kookgroep,

Groepenkast met smeltpatronen,smeltpatroonhouder, passchroef, schroefkop, groepenschakelaars, kookgroep met smeltpatronen,                                                                                                                                                

 

Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Meta Tag Analyzer
Check your meta tags!

example: http://www.host.com.
URL

(optional)
User Agent * (optional)


Please enter the access code as displayed above.
Access code

Online Meta Tag Analyzer provide by SEOCentro.

dmoz.org